Het gebeurt de laatste jaren steeds vaker dat er bij storm dakpannen van het huis afwaaien. Ook kunnen de pannen beschadigen door hevige hagelbuien. Dankzij ons specialisatie op het gebied van storm-schade en dakwerken zijn wij ook voor de reparatie van uw pannendak de beste optie!
Wij zullen u direct te woord staan en zijn meestal dezelfde dag nog beschikbaar voor een noodoplossing en het opnemen van de schade.

Bij pannendaken die al wat ouder zijn is het niet ongebruikelijk dat de dakpannen beschadigd zijn of dat er andere mankementen optreden die op langere termijn wellicht voor ongewenste problemen kunnen zorgen. Daarnaast is de werkwijze bij het plaatsen van pannendaken door de jaren heen flink gemoderniseerd. Zo gebruikte men vroeger geen dampremmer en werden de nokvorsten afgesmeerd met cement, waar men nu ondervorst gebruikt.
Het is altijd beter om eventuele problemen door slijtage en veroudering te voorkomen dan te genezen,
daarom bieden wij u nu een gratis dakinspectie t.w.v. € 50,- aan!

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak!

Verduurzaming en klimaat
Verduurzaming en de gevolgen van klimaatverandering staan centraal bij veel van onze werkzaamheden.

Als stormschadespecialist zijn wij namelijk onlosmakelijk verbonden met het veranderende klimaat. Wij zitten wat dat betreft op de eerste linie omdat wij in de spoed- en reparatie aanvragen gewoon duidelijk zien dat heftige stormen steeds vaker voorkomen. En elkaar ook steeds vaker in een korte tijd opvolgen, zoals wij in het voorjaar van 2022 allemaal hebben kunnen merken!

Verduurzaming hellende daken.
Omdat wij als bedrijf vooral profiteren van het veranderende klimaat, in de vorm van hevige stormen, willen wij iets terug doen. Wij willen daarom ons steentje bijdragen aan de verduurzaming van woningen!

Omdat betonpannen beter zijn voor het milieu dan keramische pannen krijgt u nu 10% korting op de renovatie van uw dak bij de overstap naar betonpannen. Wanneer u er ook voor kiest om uw dak te isoleren krijgt u zelfs 20% stapelkorting!

Wij werken met dampopen SF 40 BB isolatiefolie
Met 36 lagen hoogwaardig reflecterend isolatiemateriaal kan met deze dampdichte isolatiefolie een toevoeging aan de Rc van 3,58 tot 4,04 gehaald worden in daken of muren. Voorzien van CE keurmerk, gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaring ISSO en opgenomen in de databank van de overheid. Zelfs goedgekeurd en DIBT toegelaten op de Duitse markt volgens Duitse normering.

Wist u dat u in 2022 €30,- per vierkante meter dakoppervlak subsidie kunt krijgen op het isoleren van uw dak? Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet u wel 2 isolatiemaatregelen hebben genomen. Óf u combineert 1 isolatiemaatregel met de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet.

Dankzij de subsidie betaalt u in combinatie met onze actie in 2022 slechts 30% van de isolatie van uw dak zelf!

Zijn betonpannen echt beter voor het milieu?
De studie die voor een juiste vergelijking gedaan is bij het Milieu-Instituut in Freiburg tussen de betonnen dakpannen en de keramische dakpannen heeft veel informatie opgeleverd. De vergelijking is gebaseerd op de gehele levensloop, van het ontstaan en de winning van de grondstoffen, de productie en verpakking tot en met het transport. En niet alleen op een enkel punt t.a.v. de milieubelasting, maar op alle potentiële schadelijke effecten voor de lucht, het water en de bodemgesteldheid. De resultaten van deze studie kunnen voor velen een enorme attentiewaarde hebben, waarbij de dakpan niet alleen meer op het uiterlijk bepaalt zal gaan worden maar meer als totaal product.

Samenvatting van de resultaten

Per 160 m2                    Keramische                      Beton
dakoppervlak                dakpannen                   dakpannen
Broeikaseffect                      3.404 kg.                       1.542 kg.
Energieverbruik                  55.964 Mj.                      16.090 Mj.
Verzuring                                9,4 kg.                           4,5 kg.
Eutrofiëring                            1,13 kg.                         0,49 kg.
Fijnstof                                  9,97 kg.                         4,49 kg.

Beton dakpannen hebben een verbluffend grote voorsprong op de keramische dakpannen m.b.t. de reductie van de milieubelasting.

Met de uitkomsten in de tabel is het eenvoudiger de CO2 emissie voor een doorsnee dak te verduidelijken:

Bij gebruik van betondakpannen wordt met 45% de schadelijke belasting van het broeikaseffect beperkt, in vergelijk met de keramische dakpannen.
Het CO2 gehalte neemt met meer dan factor 2 toe bij gebruik van keramische dakpannen t.o.v. de betondakpannen met als voorbeeldvergelijk een dakoppervlak van slechts 160 m2.
Belangrijkste reden daarvoor, is de veel gunstiger balans in energieverbruik bij de winning van de grondstoffen én de productie van betondakpannen.

Als de beton dakpan nooit was ontdekt, dan was onze atmosfeer 20 miljoen ton aan CO2 rijker geweest ! Liever gezegd; met dank aan de betondakpan is ons milieu minder belast.

Wij opereren vanuit de regio Eindhoven en zijn dan ook spoedig ter plaatse voor in Eindhoven, Helmond, Geldrop-Mierlo, Nuenen c.a., Best, Son en Breugel, Laarbeek, Gemert, Heeze-Leende, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Bergeijk, Aalst, Someren, Asten en andere plaatsen in de regio.