Kunststof dakgoten en regenpijpen zijn goedkoper maar gaan minder lang mee dan zink. Bovendien komen er bij het productieproces meer broeikasgassen vrij.
Omdat duurzaamheid een van onze core-values is proberen wij altijd voor de duurzaamste oplossing te gaan. Daarom plaatsen wij enkel zinken pijpen en goten.
Prijs voor een zinken regenpijp korter dan 3 meter is €150,- excl btw. en voor pijpen langer dan 3 meter is dat €225,- excl btw.

Op het gebied van dakgoten is Resitrix EPDM echter veruit de duurzaamste oplossing. Waar zink normaliter 30 jaar meegaat tot het vervangen moet worden gaat Resitrix 50 jaar mee!. Resitrix is zeer hoogwaardige EPDM beschikbaar in rollen van 1 meter breed en 10 meter lang. Het bestaat uit 2 lagen, een EPDM toplaag en een bitumen onderlaag. Hierdoor kan het verwerkt worden als een normale Bitumen dakrol maar heeft het de kwaliteiten van EPDM.
Voor dakgoten gebruiken wij de zelfklevende variant; SKW Full bond.

In plaats van het vervangen van de oude zinken dakgoot kiezen wij er bij voorkeur voor om deze te overlagen met Resitrix EPDM. We plaatsen dan als het ware een rubberen goot over de oude goot.
Na het zuiveren van de goot brengen wij de speciale activator aan (lijm), daarna vouwen we de Resitrix in de goot en verwijderen we het plastic aan de onderzijde. Zo maakt de zelfklevende onderzijde contact met de lijm waardoor deze muurvast aan de goot komt te zitten. De naden en randen worden d.m.v. fohnen gevloeid waardoor deze geheel waterdicht zijn. Ook kan men er voor kiezen een prefab Resitrix afvoer te plaatsen.

De bitumen is vele malen waterbestendiger dan ouderwetse soldeertin. De naden van Resitrix goten blijven dan ook langer waterdicht dan die van zinken goten, minimaal 20 jaar langer! Bovendien kan Resitrix bij een goot korter dan 10 meter volledig naadloos aangebracht worden. Een ander voordeel van Resitrix t.o.v. zink is dat er bespaard wordt op sloopkosten, de oude goot hoeft immers niet verwijderd te worden.

Wel is Resitrix vrij kostbaar waardoor het vervangen van een simpele mastgoot vaak goedkoper is dan het overlagen. Resitrix is daarom vooral voor omtimmerde bakgoten de ideale oplossing, vooral ook bij nieuwbouw.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak!